Skriv in din adress och påbörja din beställning

Gör som dina grannar, skaffa fiber från GavleNet

Vi efteransluter fastigheter i områden där vi redan byggt ut fibernätet. Passa på att framtidssäkra ditt hem med en stabil och säker uppkoppling.


Kan jag få fiber

Sök på din adress längst upp på sidan för att se om vi kan ansluta fiber till din fastighet.

När får jag fiber?

Avtal inkomna före mars 2021
Fiberutbyggnaden beräknas klar senast sommaren 2021 till de 200 första som gjort en beställning.

Avtal inkomna mars till juli 2021
Fiberutbyggnaden beräknas klar innan årsskiftet 2021.


Beställ senast 31 juli

Beställ enkelt genom att söka på din adress längst upp på sidan och fyll i formuläret. Skicka in din beställning senast 31 juli 2021 och få fiber innan årsskiftet till kampanjpriset 19 900 kronor (ordinarie pris 24 900 kronor).

Flera betalningsalternativ

Om du inte vill betala hela anslutningsavgiften vid ett och samma tillfälle kan du välja att delbetala under antingen 24 månader eller 60 månader.

Fiber för framtiden

En fiberanslutning gör din fastighet attraktivare och redo för framtiden. Högre kvalitet på fler internetbaserade tjänster kräver en riktigt snabb och stabil uppkoppling. Genom att ansluta din villa till GavleNets fibernät får du tillgång till tjänster som tv, telefoni och bredband genom en och samma anslutning.

Läs mer om fördelarna med fiber här.


Mer information för dig som redan gjort en beställning

Personlig kontakt
När det börjar bli dags för fiberutbyggnaden kommer vi att kontakta dig på telefon för beredning. Vi går tillsammans igenom var din medieomvandlare ska placeras samt vad du behöver göra på din tomt.

Har du redan tomrör på tomten?
Om du redan har förberedande rör för fiber på din tomt och vi inte behöver gräva i gatan så hanterar vi ditt ärende så fort som möjligt.

Bor du i ett stödområde?
Notera att ovanstående tidplaner inte innefattar efteranslutningar i områden som beviljats ekonomiskt stöd för fiberutbyggnad. Läs mer om fiber till småorter här.

Frågor och svar

I vissa nyetableringsområden är beställning av tomtgrävning möjligt. Beställningen gör du i samband med beredningen. Tomtgrävning kan ej beställas vid efteranslutning via GavleNet, men du kan själv välja att anlita valfri gräventreprenör.

Bekräftelse på nya fiberavtal skickas inom 30 dagar. Kontrollera din mejl om du anmält att få din bekräftelse digitalt. Har 30 dagar passerat kan vår kundservice hjälpa dig att följa upp ditt ärende.

I vissa nyetableringsområden erbjuder vi grävning på tomt, det beställs då under det personliga besöket med vår beredare. I de fall grävning beställts av GavleNet går inte rotavdrag att nyttja. För att kunna ansöka om rotavdrag måste exakt kostnad och tid för arbetet kunna anges. Kostnaden för GavleNets grävning och håltagning utgår från en fast summa oavsett antal meter som grävs och antalet arbetstimmar som krävs.

Om du däremot bor i ett område där vi inte erbjuder tomtgrävning så kan du anlita en grävfirma för arbete på egen tomt. Då har du eventuellt möjlighet att nyttja rotavdrag för grävningen.

Det motsvarar ett vanligt bredbandsabonnemang förutom att möjligheten finns att pausa abonnemanget till en kostnad av 295 kr. En förutsättning är att fastigheten är ansluten till fibernätet och att du inte är folkbokförd på den berörda adressen.

OBS! Det går inte att pausa dina abonnemang för övriga tjänster som styrs via bredbandet, till exempel digital kabel-tv. Vid nyinstallation av fiber går det inte att ta del av erbjudandet tre fria månader på valda tjänster.

Läs mer


Avtal och fakturor

Bredband

Installation

Övrigt

Support

TV