Företag Driftinfo Mina sidor Webbmejl

Ockelbo erbjuds fiber - klart för byggnation i Åmot

Takten för fiberutbyggnaden i Gävle och Ockelbo ligger på rekordhöga nivåer. De senaste två åren har över 3 000 villor anslutits till Gävle Energis fibernät GavleNet. De kommande åren ligger ett stort fokus på landsbygdsområdena i Ockelbo kommun.

Nyligen tog Gävle Energi beslut om att fortsätta bygga ut fibernätet i Åmot under 2018. Åmot är därmed först ut av de erbjudna områdena i Ockelbo kommun att få klartecken för utbyggnad.

– Åmot har gjort det jättebra. De har varit både intresserade och engagerade för att se till att fiberutbyggnaden blir av, säger Stefan Stexgård, strateg för GavleNet på Gävle Energi.

Byar och mindre orter i Ockelbo har fått erbjudande

Områden som har fått erbjudanden förutom Åmot är Lingbo, Gammelfäbodarna, Ulvsta, Stenbäcken och Åbyggeby. För att det ska bli någon utbyggnad av fiber krävs det att hushållen är intresserade. Annars går inte ekonomin ihop.

– Vi bygger ut fibernätet från tätort och vidare ut mot landsbygd. Det är det mest hållbara för både nätet och ekonomin. Nu har vi kommit till just ytterområdena. Vi hoppas att de andra byarna i Ockelbo kommun också ska nappa på erbjudandet så att landsbygden hålls levande, säger Stefan Stexgård. 

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare