Företag Driftinfo Mina sidor Webbmejl

Nyheter

Full täckning i Gävle för sakernas internet

GavleNet har under året byggt ut sitt öppna IoT-nätverk (sakernas internet) så att det nu är utomhustäckning från Hamrånge i norr till Verkebro och Främlingshem i söder, ända in i Sandviken i väster och Skutskär i öster.

Kundservice stängd

Från klockan 12.00 idag, tisdag 27 november, har vår kundservice, telefoni och chatt stängt. Receptionen är öppen som vanligt fram till klockan 16.00. Kundservice öppnar igen onsdag 28 november klockan 8.00.

Välkommen åter!

Den nakna sanningen om bredband

2017 anslöt vi 2 205 småhus i Gävle. Det är rekordsiffror och betyder att det inte finns så många kvar att ansluta till fiber. 

Svartfiber är internets födelse

Fibertekniker Daniel Holmgren ska koppla svartfiber. Han gör det på arbetstid och med chefens tillåtelse. Det har alltså inget med svartjobb att göra.

Nyheter från Cantab

Nu kan du som har digital kabel-tv Bas 1 eller Bas 2 med Cantab och GavleNet välja till Barnpaketet och Sportkanalen. 

TCM släcks den 1 juni

Kanalbolaget Turner har beslutat att släcka kanalen TCM för hela den nordiska marknaden. Från den 1 juni 2017 kommer därför kanalen inte att finnas kvar i vårt kanalutbud.

Bredbandet firar 20 år – arkitekten var först

Arkitekten Johan Skoog förstod snabbt att det där med it skulle bli viktigt i framtiden. Inte minst inom hans yrke. När beslutet togs om att Gävle skulle få bredband var Johan inte sen att haka på.

Vi firar 20 år och ny webbsida

I år firar vi 20 år som bredbandsleverantör och det vill så klart fira med roliga tävlingar och fina priser till våra kunder. Inte nog med det så lanserar vi även en helt ny webbsida. Vilket också är värt att fira.

Ännu fler får fiber 2018

Tack vare stort intresse och engagemang har vi beslutat att bygga ut fibernätet i Lingbo, Grinduga, Mårtsbo, Sikvik, Vårvik, Syltorp, Sjötorp och Kubbo.

Nu startar årets fiberutbyggnad

Vecka 15 startar vi igång årets fiberutbyggnad. Först ut är Bomhus, Forsby, Ockelbo Södra och Fjällbacken. 

Ockelbo erbjuds fiber - klart för byggnation i Åmot

Takten för fiberutbyggnaden i Gävle och Ockelbo ligger på rekordhöga nivåer. De senaste två åren har över 3 000 villor anslutits till Gävle Energis fibernät GavleNet. De kommande åren ligger ett stort fokus på landsbygdsområdena i Ockelbo kommun.

Ski and Meet i Kungsberget

Torsdag 23 februari var vi i Kungsberget på Ski and Meet. Vi hade en bra dag med strålande vinterväder och härlig skidåkning!

Mångmiljonstöd för bredbandsutbyggnad i Gävle och Ockelbo

Nästan 22,5 miljoner kronor kan nu göra det möjligt för byar i Gävle och Ockelbo att få fiber. Länsstyrelsen Gävleborg har nämligen beviljat Gävle Energi ekonomiskt stöd för att bygga ut bredbandsnätet. Men det hänger på att det finns tillräckligt stort intresse för att byggnationerna ska bli av.

Gävle Energi logo

Gammal webbläsare

Upplev webben säkrare och snabbare med en ny webbläsare.
Vi har optimerat Gävle Energi för morgondagens krav på tillgänglighet.
Läs mer här browser-update.org
Tips: Du surfar alltid uppdaterat med din smartphone.

Uppdatera webbläsare